Hírek

Az én békém öröme - A Pannon Filharmonikusok Húsvéti koncertközvetítése

Hagyományosan kórusos koncerttel kedveskedik a Pannon Filharmonikusok a húsvéti várakozás időszakában. A mostani járványhelyzet a karácsonyihoz hasonlóan azonban most is különös műsorra ad lehetőséget: ez a hangverseny ugyanis kórus nélkül, ugyanakkor két ragyogó énekes szólistával kerül megrendezésre, sőt, egy szimfónia is helyet kapott a műsorban. A közvetítés a www.pfz.hu oldalon ingyenesen tekinthető meg.
Tovább

Magyarországi informatikai adomány átadása a magyar hívekért felelős görögkatolikus püspöki helynöknek

2021. március 26-án dr. Hetey Ágota főkonzul Cyril Vasiľ címzetes érsek jelenlétében átadta a magyar kormány által adományozott informatikai eszközöket Bohács Bélának, a Kassai Görögkatolikus Egyházmegye magyar ajkú híveiért felelős püspöki helynökének.
Tovább

Lélegeztetőgép átadása Királyhelmecen

Dr. Hetey Ágota főkonzul 2021. március 17-én a királyhelmeci kórházban átadta azon lélegeztetőgépek egyikét, amelyet a Magyar Kormány adományozott Szlovákiának. Az átadáson jelen volt Furik Csaba, az MKP Országos Elnöksége tagja, megyei képviselő és Kopasz József, a Csemadok keleti regionális alelnöke, akik felhívták a figyelmet a térség súlyos járvány- és egészségügyi helyzetére.
Tovább