Hírek

A Pannon Filharmonikusok ünnepi koncertje a Magyar Kultúra Napja alkalmából

A magyar kultúra napja ünnepének hivatalos hangversenyét a Pannon Filharmonikusok adják a Művészetek Palotájában. A Bartók Béla Nemzeti Hangversenyteremből 2021. január 22-én (pénteken) 19:30-tól online közvetítésre kerülő komolyzenei koncert a világ bármely táján élőben és ingyenesen megtekinthető lesz a MÜPA honlapján és YouTube csatornáján.
Tovább

Magyar Arany Érdemkeresztet vehetett át Duncsák Mária

Áder János, Magyarország köztársasági elnöke a kárpátaljai, illetve felvidéki magyarság anyanyelvének és kultúrájának megőrzését szolgáló pedagógusi pályája, valamint közösségépítő munkája elismeréseként a Magyar Arany Érdemkereszt kitüntetést adományozta Duncsák Máriának. A kitüntetést dr. Hetey Ágota főkonzul adta át.
Tovább

Bohács Béla püspöki helynök bemutatkozó látogatása

Dr. Hetey Ágota főkonzul hivatalában fogadta Bohács Bélát, a nemzetközi kapcsolatokért és a magyar hívekért felelős, újonnan kinevezett görögkatolikus püspöki helynököt.
Tovább

Tájékoztatás

Tájékoztatjuk a közvéleményt, hogy a Magyar Állam megvásárolta a Kassa, Fő utca 42. szám alatti ingatlant. Az új tulajdonos tulajdonjogának hivatalos ingatlannyilvántartási bejegyzése rövidesen megtörténik. Az épület alapvetően diplomáciai célokat fog szolgálni, de a Magyar Állam nevében eljáró Külgazdasági- és Külügyminisztérium szándéka szerint az ingatlanban található vendéglátóipari egység megmarad.
Tovább