Hírek

Szoborállítás Petőfi Sándor tiszteletére Eperjesen

2024. április 23-án dr. Hetey Ágota főkonzul és František Oľha, Eperjes polgármestere ünnepélyes keretek között leplezte le Eperjes központjában Petőfi Sándor költő szobrát, amely Magyarország Kassai Főkonzulátusa és Eperjes városa együttműködésével, a KKM anyagi támogatásával valósult meg.
Tovább

A kassai magyar színjátszás 1557-től 1837-ig

Nagy érdeklődés kísérte a Vendégoktatók a Magyar Kultúráért program keretében, Kassai Korzó címmel indított előadássorozatunkat.
Tovább

A Magyar Diplomáciai Akadémia felhívása

A Magyar Diplomáciai Akadémia pályázatot hirdet – a diplomáciai pálya iránt érdeklődők számára – Diplomataképző Programjára, amelyet a Külgazdasági és Külügyminisztérium és a Nemzeti Közszolgálati Egyetem szakmai együttműködésének keretében valósít meg.
Tovább

Online Career Networking Event

A Nemzeti Befektetési Ügynökség (továbbiakban: HIPA) 2024. április 18-án első alkalommal szervez teljesen online formában megvalósuló karrier networking eseményt. Az esemény fő célja, hogy a résztvevők számára bemutassuk a magyarországi karrier-lehetőségeket, és a megjelenő cégeken keresztül a különböző szektorokról egy általános képet nyújtsunk az érdeklődőknek. A Fórum a résztvevők számára egy kiváló lehetőséget biztosít arra, hogy a kiállító vállalatoktól gyakornoki-, vagy akár állásajánlatot kapjanak.
Tovább

NATO-csatlakozási évforduló

Magyarország huszonöt évvel ezelőtt, 1999. március 12-én vált az Észak-atlanti Szerződés Szervezetének (NATO) teljes jogú tagjává. Négy nappal később, 1999. március 16-án felvonták hazánk nemzeti lobogóját a NATO brüsszeli központjában. Magyarország azóta is a Szövetség aktív és elkötelezett tagja, és 31 szövetségesével együtt fáradozik a nemzetközi béke és biztonság szavatolása és erősítése érdekében.
Tovább