Hírek

A Magyar Kultúra Napja

A Magyar Kultúra Napja alkalmából szíves figyelmükbe ajánljuk a Külgazdasági és Külügyminisztérium által készített kisfilmet. A “Mit jelent nekünk a magyar kultúra?” című videóban Orosz István Kossuth-díjas grafikusművész, a Magyar Művészeti Akadémia tagja; Herkovits Eszter Adria, a Győri Balett táncművésze; Balázs János Kossuth-díjas zongoraművész; Káel Csaba a MÜPA vezérigazgatója, kormánybiztos; Pál István Szalonna népzenész, a Magyar Állami Népi Együttes művészeti vezetője; Mautner Zsófia gasztroblogger és Kolodko Mihály szobrászművész tűnik fel egy-egy gondolat erejéig. A kisfilm a culture_hu YouTube csatornán (https://www.youtube.com/channel/UCVfE9aKhD3d2BODTzGSshmg), valamint a www.culture.hu oldalon is elérhető.
Tovább

Tájékoztató a késmárki Thököly-szobor átadóünnepség elhalasztásáról

Tájékoztatjuk a Tisztelt érdeklődőket, hogy Késmárk városával egyeztetve a járványügyi helyzetre való tekintettel egy későbbi időpontban fogjuk a szobrot ünnepélyesen leleplezni, valamint az eseményhez méltó kísérőprogramokat megrendezni.
Tovább

Magyar Tudomány Ünnepe rendezvénysorozat 2021

A Magyar Tudományos Akadémia idén novemberben 18. alkalommal rendezi meg a Magyar Tudomány Ünnepe (MTÜ) rendezvénysorozatot. A járványügyi helyzetre tekintettel a rendezvények túlnyomó része online zajlik.
Tovább

Az aradi vértanúk portréiból álló állandó kiállítás megnyitója Margonyán

2021. október 9-én Magyar József európai kapcsolatok fejlesztéséért felelős helyettes államtitkár és dr. Hetey Ágota főkonzul, szlovák részről pedig Martin Šmilňák Eperjes megyei képviselő és Jozef Kuziak margonyai polgármester nyitotta meg az aradi vértanúk portréiból álló állandó kiállítást a margonyai Dessewffy-kastélyban, melyhez a festményeket a Magyar Állam ajándékozta a településnek.
Tovább