Ünnepi rajz és esszépályázat

A nemzeti jelképek számunkra, magyar emberek számára különös jelentőséggel bírnak. Nemzeti imádságunk mellett ezért nemzeti összetartozásunk legfontosabb jelképei a magyar zászló és a nemzeti címer. A magyar Országgyűlés – 45/2014. (XII. 17.) számú határozata – a magyar zászló és címer megünneplésének emléknapjául március 16-át jelölte ki.

A Nemzetstratégiai Kutatóintézet   az elmúlt években sikeresen rendezte meg a Kárpát-medencében, illetve a világban szétszórtan élő, valamennyi magát magyarnak valló óvodás, diák és egyetemista számára a magyar zászló- és címer tárgykörben kiírt rajz- és esszépályázatot.

2022-ben a függőpecséttel ellátott Aranybulla II. András magyar király általi kiadásának 800., egyik legjelentősebb XX. századi külhoni magyar írónk, Tamási Áron születésének 125., valamint Gárdonyi Géza magyar író, költő és drámaíró, az Egri Csillagok szerzője halálának 100. évfordulójára is emlékezünk. Ennek megfelelően pályázóink idén – a magyar zászló és címer témakör mellett – a magyar történelem és irodalom fenti kiemelkedő eseményének, illetve alakjainak évfordulóihoz kapcsolódó tárgykörökben – „Azért vagyunk a világon, hogy valahol otthon legyünk benne…” jelmondat mentén – is benyújthatják pályamunkáikat.

A 2022-es rajz és esszépályázat részletes kiírása a http://nski.hu/unnepi-rajz-es-esszepalyazat-2022.html honlapon érhető el.