Hírek

100. Kassai Nemzetközi Békemaraton

A 100. Kassai Nemzetközi Békemaraton rekord számú futót vonzott, több mint 17 000 versenyző állt rajthoz különböző kategóriákban, köztük számos magyar.
Tovább

Megújult Batsányi János költő kassai emléktáblája

2023. szeptember 28-án került sor Batsányi János költő születésének 260. évfordulója alkalmából felújított kassai emléktáblájának ünnepélyesen leleplezésére.
Tovább

A magyar kormány támogatásával megvalósult fejlesztést adtak át a bodrogközi Szomotoron

2023. szeptember 26-án Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter ünnepélyes keretek között adta át az Agro Somotor Kft. szomotori mezőgazdasági üzemét.
Tovább

Nagyrozvágyot és Nagygérest összekötő új közút ünnepélyes átadása

Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter részvételével 2023. szeptember 26-án került sor a magyarországi Nagyrozvágyot és a szlovákiai Nagygérest összekötő új közút ünnepélyes átadására.
Tovább

Nick Vujicic kassai előadása

Nick Vujicic, a világhírű ausztrál tréner és motivációs prédikátor, aki karok és lábak nélkül született emberként vált ismertté, és tavasszal teltházas előadást tartott Budapesten, szeptemberben visszatér a Kárpát-medencébe. Nick Vujicic számos nemzetközi előadásán és konferenciáján olyan témákat feszeget derűsen, mint a fogyatékosság, a remény és a keresztény hit, amelyeket olyan jól ötvöz, hogy nemcsak szavai, hanem élete és pályafutása is nagy bátorítást jelent azoknak, akiknek alkalmuk van őt látni és hallani. A szeptemberi rendezvények témája a következő lesz: higgy, remélj, szeress! Nick Vujicic beszédei egyaránt szólnak diákoknak, egyetemistáknak és felnőtteknek, szavai minden korosztályt inspirálni fognak. Kassán szeptember 13-án 19:00 órától tart előadást az Amfiteátrumban. Az előadást tolmács fordítja majd magyar és szlovák nyelvre.
Tovább