Pályázati felhívás

Magyarország Kassai Főkonzulátusa pályázatot hirdet az 1849. október 6-án Aradon kivégzett  13 honvédtábornok, valamint további három aradi vértanú portréinak megfestésére (olaj-vászon, 50x70 cm).

Az elkészült műalkotások a margonyai Dessewffy-kastély állandó kiállítását képezik majd, amelyeket az önkormányzat tulajdonába ajánlunk fel.

A pályázati folyamat két részből áll:

Az első pályázati szakaszban, 2021. április 30-ig várjuk az érdeklődő képzőművészek jelentkezését 3 darab, korábban elkészített portréképpel vagy figurális kompozícióval, a művész eddigi portfóliójának bemutatásával és rövid életrajzával. A pályázati anyagot a Kassai Főkonzulátus e-mail címére (mission.kas@mfa.gov.hu) kérjük megküldeni.

A második szakasz során a Főkonzulátus és az általa felkért szakmai zsűri kiválasztja azokat a festőművészeket, akiket felkér a képsorozat adott festményeinek elkészítésére. A kiválasztott művészekkel a Kassai Főkonzulátus megbízási szerződést köt. A művészek számára a Rovás Polgári Társulás különdíjat (2021 nyarán művésztelepen való részvételt, valamint kiállítási lehetőséget) ajánl fel.