11 Jul

Kedden megkezdődött a Gombaszögi Nyári Tábor. A tábor ünnepélyes megnyitóján részt vett és beszédet mondott Potápi Árpád János, nemzetpolitikáért felelős államtitkár, Bárdos Gyula, a Csemadok országos elnöke és Orosz Örs a tábor főszervezője.

A beszédek a tábor kopjaparkjában hangzottak el, a megnyitó pedig az immáron hagyománnyá vált zászlófelvonással ért véget, majd ezután felavatták az Éliás Ádám szobrászművész által újrafaragott Tompa Mihály szobrot, ahol felszólalt Fazekas László, református püspök, Nagy Ákos Róbert, a Gömöri Református Egyházmegye esperese és Dr. Hafenscher Károly, az Reformáció Emlékbizottság munkájának segítéséért felelős miniszteri biztos. A szoboravatás műsorát a Csillagvirág együttes fellépése színesítette.

Potápi Árpád János elmondta, hogy örül a tábor komfortérzetét javító beruházásoknak, mert „mert szeretnénk, hogy egy állandó táborhely alakuljon ki itt, Gombaszögön. Szeretnénk, ha ez a tábor alkalmas lenne arra, hogy egész évben fogadja az itt lakókat, illetve táborozókat, tehát szeretnénk téliesíteni majd, és egy olyan bázist kiépíteni itt, a Felvidék közepén, amely egy állandó bázisa lehetne az itteni magyarságnak.” A szoboravatón Fazekas László református püspök beszédében az együtt gondolkodást hangsúlyozta „Nagyon örülök annak, hogy egyre jobban együtt tudunk gondolkodni sokakkal. MKP-val, Csemadokkal, magyar kormánnyal és nagyon hálás a szívem azért, hogy most ezeken az évfordulókon itt, Gombaszögön is együtt tudunk lenni. A reformáció ugyanis szintén egy visszanyúlás volt egy formációhoz, ami deformálódott.”

A Gombaszögi Nyári Tábor vasárnapig tart, programján több tucat - főként könnyűzenei és népzenei - fellépő műsora mellett politikai és közéleti témájú előadások egész sora szerepel.

A nyitórendezvényeken rész vett a pozsonyi nagykövetség és hivatalunk is.

A megnyitóról készült fotók itt érhetők el: http://kassa.kkmsite.info/gallery/album/megkezdodoett-a-2017-es-gombaszoegi-nyari-tab